zondag 17 mei 2009
Harrie vindt beveiliging voor particulieren overdreven
Harrie schreef dat remote desktop ook beschikbaar is voor Vista Home Premium-gebruikers. Dat leverde veel woorden van dank op, die hij nu pas bij toeval ziet. Blijkbaar waarschuwt Blogger hem niet tijdig als er reacties zijn.
In de reacties werd gevraagd nar het nut van UAC, die fijne Vista-optie die je elke keer noodzaakt om nog een keer met je muis te klikken om de beveiligingswaarschuwing weg te krijgen. Volgens Harrie klikt iedereen beveiligingswaarschuwingen altijd meteen weg, toch?
Ú niet? U leest zeker ook altijd de volledige gebruiksovereenkomst van de illegaal gedownloade software die u wilt gaan installeren en klikt op 'nee' als u het er niet mee eens bent? In dat geval kunt ú beter ergens anders gaan lezen. Aan alle anderen zou Harrie willen zeggen dat UAC nergens voor nodig is als je een beetje voorzichtig bent met PC's.
Maar Harrie is waarschijnlijk een van de enigen die vindt dat er veel teveel wordt gehamerd op computerbeveiliging. Voor bedrijven is computerbeveiliging natuurlijk belangrijk, maar voor u en Harrie, de thuisgebruiker?
Harrie denkt dat we vooral ons gezond verstand en een virusprogramma moeten gebruiken (AVG is gratis en goed genoeg). Harrie hoorde bij de eersten in Nederland die internet op gingen. Nu al een jaar of 15, waarvan toch zeker een jaar of 13 permanent aangesloten. Altijd dingen gedaan die eigenlijk niet mochten: Napster gebruikt, klikken op gevaarlijke links, noem maar op. Altijd zonder firewall gewerkt. En nooit echte problemen gehad.
Harries tip: start bij de installatie van een pc met ten minste 2 partities op de harde schijf. Installeer uw besturingssysteem en daarna de programma's die u wilt gaan gebruiken. Zet alle instellingen goed (daar alleen kan Harrie al een boek over schrijven) en zorg er in élk geval voor dat uw data op een ándere partitie komen dan het besturingssysteem zélf! Voor Jip en Janneke: Windows op de C-schijf, dan de documenten, muziek, foto's en gedownloade sexfilms op de D-schijf!
Is dat allemaal klaar, maak dan een image van de C-schijf en zet die op de D-schijf. Wilt u het nóg beter doen en heeft u een echt grote harddisk in uw computer (bijna iedereen gebruikt tegenwoordig een laptop en daarvan is de schijfgrootte behelpen), maak dan nóg een partitie. Zet op die partitie dan een image van de C-schijf en een van de D-schijf. Gaat er een keer iets mis met de besturing, bent u de volgende keer in een half uur weer helemaal het mannetje!
Abonneren op:
Posts (Atom)